Werken met vrijwilligers – ontdek hier het aanbod van Kwadraet!

Samenwerking tussen vrijwilligers stimuleren
Door samen te werken met anderen kan een vrijwilliger veel leren. Ze hoeven niet het warm water uit te vinden. En als beroepskracht hoef jij niet alles te weten. Maar vrijwilligers zijn er in alle soorten. Bijvoorbeeld zij die reeds vele jaren aan de slag zijn en zij die net gestart zijn. Of vrijwilligers die de kar trekken en vrijwilligers die volgen. Of vrijwilligers van verschillende generaties.
Gent | 19 & 22 juni 2018
Begeleiding door Line Windey
Coachen van vrijwilligersgroepen
Ben jij vrijwilliger of beroepskracht en is het jouw taak om een groep vrijwilligers te coachen? Kom dan inspiratie opdoen over hoe vrijwilligers vandaag hun engagement waarmaken in groep en wat ze daarvoor nodig hebben. Na deze 2 dagen ervaren jouw vrijwilligers jou als een nog betere coach / begeleider.
Gent | 6 & 18 september 2018
Begeleiding door Line Windey
Coachen van kwetsbare vrijwilligers
Het engagement van vrijwilligers is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Ook mensen uit kwetsbare situaties worden vaker als vrijwilliger ingeschakeld in organisaties. En daar moet jij als verantwoordelijke van vrijwilligers mee leren omgaan. Tijdens deze vorming krijg je de kans om jouw eigen kennis en ervaring in te zetten en te leren van de goede voorbeelden van collega’s die ook al kozen om te werken met dit bonte pakket aan engagementen.
Gent | 16 & 30 oktober 2018
Begeleiding door Inge Van Droogenbroeck
Mijn organisatie aantrekkelijker maken voor vrijwilligers
Leer hoe je jouw organisatie aantrekkelijker kan maken voor vrijwilligers. Ga voor meer dynamiek, sfeer, initiatief en verbondenheid. Wil je jouw vrijwilligers meer betrekken bij jouw organisatie? Of wil je méér vrijwilligers betrekken? Sta dan vooraf stil bij wat je te bieden hebt aan vrijwilligers en hoe je dat nog kan verbeteren. Het ‘flexivol’ model en de ‘Golden Circle’ van Simon Sinek wijzen ons de weg.
Gent | 5 & 20 november 2018
Begeleiding door Line Windey
Vrijwilligers activeren met inzet van werkvormen
Elke vrijwilliger heeft een eigen manier van denken, werken, leren. Sommige vrijwilligers nemen graag het woord. Anderen wachten even af en laten zich liever op een andere manier zien. Met de inzet van actieve werkvormen zorg je ervoor dat élke vrijwilliger participeert. Deze 2-daagse vorming dompelt jou onder in een werkvormenbad. Je gaat naar huis met een rugzak vol beproefde werkvormen.
Gent | 3 & 10 december 2018
Begeleiding door Line Windey
Regionale supervisie voor vrijwilligerscoaches
NIEUW! Kwadraet start met een supervisiegroep voor vrijwilligerscoaches die werken in Oost-Vlaanderen. Supervisie betekent een dag vol introspectie over jouw eigen werk als vrijwilligerscoach. Jouw collega deelnemers buigen zich over jouw casus en jij adviseert ook jouw collega deelnemers. Heb je het gevoel dat je al voldoende vorming hebt gevolgd maar nu vooral ervaringen en inzichten wil delen én je eigen netwerk in jouw regio uitbreiden? Deze supervisie is voor en door mensen die met hun voeten in de praktijk staan. De supervisiegroep is een vaste groep vrijwilligerscoaches die 4 keer per jaar samenkomt.
Regio Gent | oktober 2018 tot juni 2019
Begeleiding door Line Windey

17 november 2015

1 op 8 Vlamingen vrijwilligt

10 februari 2015

Roos daagt jongeren uit!

23 december 2014

Nog enkele plaatsen vrij!

18 juli 2013

Opgelet!

13 december 2012

Jongeren voor de samenleving

6 november 2012

PAB door vrijwilligers

6 september 2011

Vrijwilligersdate

1 september 2011

Krijg Vrijwillig 2500 euro

17 juni 2011

Vorming: open aanbod

7 april 2011

7 mei: Dag van Europa