bouwstenen vrijwilligerswerk: vormingen 2011


Ook in het Europees Jaar voor Vrijwilligerswerk 2011 pakt het provinciaal steunpunt vrijwilligerswerk opnieuw uit met de vormingreeks ‘Bouwstenen voor Vrijwilligerswerk’ voor beroepskrachten. De vormingsinitiatieven richten zich enerzijds tot bestuursvrijwilligers in het verenigingsleven en anderzijds ook tot vrijwilligerscoördinatoren die binnen hun organisatie beroepsmatig met vrijwilligers werken.

Het vormingsaanbod voor beroepskrachten:

BEGINNERSGEVORDERDENVrijwilligers managen: een koud kunstje?

Vrijwilligers vandaag zijn niet meer dezelfde als die van pakweg 25 jaar geleden. Hoe zou dit komen en wat kunnen we doen om van koers te veranderen? Ervaar je het aantrekken van vrijwilligers misschien als een heet hangijzer? Heb je wel genoeg aantrekkingskracht en welke communicatiekanalen kan je bewandelen? Doe je alsof iedereen hetzelfde is of speel je best in op de wensen van elke kandidaat-vrijwilliger? We zetten je niet alleen op weg om een degelijk vrijwilligersbeleid te ontwikkelen, we zoomen ook in op de belangrijkste aspecten van vrijwilligersmanagement. Goede praktijkvoorbeelden vormen het vertrekpunt.
Vrijwilligersbeleid voor gevorderden

Integreren van vrijwilligers binnen je organisatie. Over drempels, valkuilen en oplossingen. Hoe maak ik van mijn werking een “merk” dat vrijwilligers aantrekt? Hoe ontwikkel ik een degelijk beleid en hoe ga ik vrijwilligers managen? Hoe ga ik als verantwoordelijke op een kwalitatieve manier om met conflicten en wat is mijn leiderschapsstijl? Een driedaagse waar ruimte is voor vragen en antwoorden, voor theorie en voor praktijk. Na de opleiding heb je kapstokken van waaruit je nog beter kan werken aan je werking. Je hebt tools om problemen aan te pakken.

Data:
meerdaagse opleiding op 22 en 23 september 2011.
Uren: telkens van 9u30 tot 16u30, met gratis broodjeslunch.
Plaats: Provinciaal Noord-Zuid Centrum,
Hugo Verrieststraat 22, 8800 Roeselare.


Deze vorming is gratis en is bedoeld voor mensen met minder dan 2 jaar ervaring in het werken met vrijwilligers.


Data:
meerdaagse opleiding op 11, 18 en 25 oktober 2011.
Uren: telkens van 9u30 tot 16u30, met gratis broodjeslunch.
Plaats: Provinciaal Noord-Zuidcentrum, Hugo Verrieststraat 22, 8800 Roeselare.


Deze vorming is gratis en is bedoeld voor mensen met minimum 2 jaar ervaring in het werken met vrijwilligers.

INSCHRIJVEN:

Klik hier om u in te schrijven. Mogen wij u vriendelijk vragen om enkel in te schrijven voor de volledige vorming en de aanwezigheid niet te spreiden over verschillende collega’s. Bedankt voor uw medewerking! Opgelet, het aantal plaatsen is beperkt en dus geldt de wet van de eerst-ingeschrevenen!

Voor de mensen van lokale besturen en OCMW’s wordt een aparte vorming voorzien via de School voor Bestuursrecht, gelieve dus niet voor deze vorming in te schrijven. Meer informatie kunt u op deze website vinden.
bron: provincie West-Vlaanderen


17 november 2015

1 op 8 Vlamingen vrijwilligt

10 februari 2015

Roos daagt jongeren uit!

23 december 2014

Nog enkele plaatsen vrij!

18 juli 2013

Opgelet!

13 december 2012

Jongeren voor de samenleving

6 november 2012

PAB door vrijwilligers

6 september 2011

Vrijwilligersdate

1 september 2011

Krijg Vrijwillig 2500 euro

17 juni 2011

Vorming: open aanbod

7 april 2011

7 mei: Dag van Europa