Groots vrijwilligersfeest voor Diksmuidse vrijwilligers: 31 augustus festivalweide Ten Vrede

 

Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker…

 

Vrijwilligers zijn onbetaalbaar en van onschatbare waarde. Stel je maar even voor dat alle vrijwilligers die actief zijn in Diksmuide zouden beslissen om 2 weken tegelijkertijd met vakantie te gaan… In veel verenigingen, diensten … zou de werking stilvallen, activiteiten moeten worden afgelast of op zijn minst op een laag pitje worden gezet. Ouderen en zieken zouden niet meer bezocht worden of geen boodschappen krijgen, kinderen niet begeleid of opgevangen … Het zouden donkere dagen zijn in Diksmuide.

Zonder het veel-handen-maken-licht-werk van vrijwilligers kan het gewoon niet meer!

Om deze boodschap duidelijk te maken, organiseren stad en OCMW Diksmuide voor de tweede maal een spetterend vrijwilligersfeest op

zondag 31 augustus

op de locatie van het festival Ten Vrede bij de IJzertoren.

 

Programma

 

Vanaf 12.15 uur verwelkomen OCMW- en gemeenteraadsleden je en krijg je een glaasje cava aangeboden. Vervolgens kan je aanschuiven voor een heerlijke puntzak friet met dito worst en lekker sausje en kun je genieten van een optreden van ’t Westvlams Gemiengeld Vintekoor. In de namiddag staan optredens van Willem Vermandere (14.30 uur) en Rob De Nijs (16.30 uur) op het programma.

Tussendoor kun je het vernieuwde IJzertorenmuseum bezoeken. Dit alles word je met heel veel plezier gratis aangeboden door het stadsbestuur. Komen is de boodschap!

En… ’s anderendaags kun je er als vrijwilliger weer met goede moed invliegen!

En worden het geen donkere dagen in Diksmuide.

 

Inschrijven

 

De uitnodigingen verspreiden de stads- en OCMW-diensten via mail naar alle verenigingen en organisaties die met vrijwilligers werken. Ook als je geen uitnodiging via je vereniging ontvangt, kan je individueel inschrijven.

Alle inschrijvingen dienen ons te bereiken

uiterlijk op 20 augustus

op onderstaand adres.

Elke vrijwilliger schrijft ten persoonlijke titel in, met vermelding van de organisatie waarvoor hij of zij vrijwilligerswerk doet.

 

Na de inschrijving ontvang je geen bevestiging. Je toegangsbewijs ontvang je als je je op 31 augustus aanmeldt aan het onthaal van het festival tussen 11.45 uur en 12.30 uur

 

Gezinsleden die geen vrijwilliger zijn, komen mee tegen de democratische prijs van 10 euro (voorverkoop). Er is ook een kinderprogramma voorzien (reservaties en tickets: www.tenvrede.be).

 

Info

ldc ten Patershove | Greet Verbrugghe

051 79 32 80 (81) | tenpatershove@stad.diksmuide.be

 

17 november 2015

1 op 8 Vlamingen vrijwilligt

10 februari 2015

Roos daagt jongeren uit!

23 december 2014

Nog enkele plaatsen vrij!

18 juli 2013

Opgelet!

13 december 2012

Jongeren voor de samenleving

6 november 2012

PAB door vrijwilligers

6 september 2011

Vrijwilligersdate

1 september 2011

Krijg Vrijwillig 2500 euro

17 juni 2011

Vorming: open aanbod

7 april 2011

7 mei: Dag van Europa