Samen bouwen aan een vrijwilligerscultuur!

Een “vrijwilligerscultuur” implementeren in Vlaanderen is een heuse opgave en tegelijk een boeiende uitdaging. Een vrijwilligerscultuur zou immers meer vrijwilligers en meer vrijwillige inzet betekenen. Vandaar dat het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk in samenwerking met hetvrijwilligerswerkveld het “positief vrijwilligen” in de spotlight gaan zetten.

Het VSVw ontwikkelt hiervoor ondermeer de online bibliotheek succesvolvrijwilligen.be (is in opbouw). Alle aspecten van het vrijwilligersmanagement komen aan bod zoals: visieontwikkeling, wervingscampagnes, motiveren, ondersteuning, doelgroepen, enz.

Het kloppend hart van succesvolvrijwilligen.be is de praktijkenbank met honderden voorbeelden. Samen met het vrijwilligerswerkveld willen we een bonte verzameling brengen van voorbeelden over goed vrijwilligersmanagement, van de wijze waarop men knelpunten kan oplossen, de wijze waarop men op een positieve manier een duurzaam vrijwilligersbeleid kan uitbouwen.

‘Samen bouwen aan een vrijwilligerscultuur!’ is een oproep naar alle organisaties/instellingen uit alle sectoren die werken met vrijwilligers. Stuur ons jouw verhaal, goede praktijk of gouden tip, jouw ludieke activiteit, zelfontworpen instrument…. die net het verschil maakt en bijdraagt tot het vlotte vrijwilligersbeleid in uw organisatie.

Praktijk toevoegen?


http://joomla.succesvolvrijwilligen.be/formulier of stuur je verhaal naar micheleweiss.vsvw@skynet.be

17 november 2015

1 op 8 Vlamingen vrijwilligt

10 februari 2015

Roos daagt jongeren uit!

23 december 2014

Nog enkele plaatsen vrij!

18 juli 2013

Opgelet!

13 december 2012

Jongeren voor de samenleving

6 november 2012

PAB door vrijwilligers

6 september 2011

Vrijwilligersdate

1 september 2011

Krijg Vrijwillig 2500 euro

17 juni 2011

Vorming: open aanbod

7 april 2011

7 mei: Dag van Europa