HANDBOEK WERKEN MET VRIJWILLIGERS

 
De regels en de praktijk

(2 ringmappen inclusief cd-rom)

Hoofdredactie: Eva Hambach (Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk)

Na 20 afleveringen van het Handboek Werken met vrijwilligers vonden we het hoog tijd om hét standaardwerk over vrijwilligers(werk) en de Vrijwilligerswet volledig te herzien en in een fris kleedje te stoppen. We hebben gekozen voor een nieuwe overzichtelijke structuur. Het handboek werd onderverdeeld in vier grote delen.

Het eerste deel focust op de praktijk: hoe kan je vrijwilligerswerk tot een succesverhaal maken binnen je organisatie? Wat zijn nieuwe inzichten op het vlak van vrijwilligersmanagement? We zorgen telkens voor theoretische kaders aangevuld met praktische suggesties om de theorie om te zetten in de dagelijkse praktijk.
In een tweede deel hebben we aandacht voor de regelgeving. De vrijwilligerswet vormt hierbij het referentiekader. De regeling wordt haarfijn uitgelegd en geïnterpreteerd. Ook meer specifieke topics die aan de vrijwilligerswet gerelateerd zijn, zijn in dit deel terug te vinden.
Het derde deel biedt antwoorden op concrete vragen uit de praktijk over de toepassing van de regelgeving. Omdat hier een zelfde indeling gebruikt wordt als in deel twee, kan je in een vingerknip het antwoord op je vraag terugvinden.
Het vierde deel ten slotte biedt een leidraad voor de concrete ondersteuningvan de vrijwilligers, de organisaties en het vrijwilligerswerk.

Op de nieuwe cd-rom vindt u allerhande achtergrondinformatie bij uw handboek. U vindt er visieteksten over de praktijkvan het vrijwilligerswerk en uitleg over de ondersteuning van het vrijwilligerswerk op het lokale niveau t.e.m. het Europese niveau. Daarnaast vindt u op deze cd-rom de wetgeving waarbij u in het papieren handboek meer duiding leest en achtergrondinformatie bij die wetgeving. Ten slotte zijn er ook enkele modelformulieren die u en uw vrijwilligers vrij kunnen gebruiken.

Inhoudstafel

Prijs: 89 euro te bestellen op 

http://www.politeia.be/article.aspx?a_id=HANDBO058Z  

bron: www.politeia.be

17 november 2015

1 op 8 Vlamingen vrijwilligt

10 februari 2015

Roos daagt jongeren uit!

23 december 2014

Nog enkele plaatsen vrij!

18 juli 2013

Opgelet!

13 december 2012

Jongeren voor de samenleving

6 november 2012

PAB door vrijwilligers

6 september 2011

Vrijwilligersdate

1 september 2011

Krijg Vrijwillig 2500 euro

17 juni 2011

Vorming: open aanbod

7 april 2011

7 mei: Dag van Europa