Oproep Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk: 5 december 2014

 

Vrijwilligers bedanken? Blog mee op 5/12!

5 december is het Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk, en dat willen we graag laten zien! Op deze blogspot verzamelt Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw zoveel mogelijk initiatieven die vrijwilligerswerk in de kijker zetten op die dag. Doe jij iets om je vrijwilligers te bedanken? Laat het ons weten. Groot of klein initiatief: iedereen is welkom. Je kan meedoen op 4 manieren om jouw vrijwilligerswerking en vrijwilligers in de spotlights zetten. Gewoon doen!

4 manieren om mee te doen

1. Laat je zien en deel je ‘dankjewel’ met de wereld
Zet je een bedankberichtje op facebook of je website? Laat het ons weten en wij delen je berichtjes mee. Gebruik ook gerust het gratis promomateriaal op deze website om je vrijwilligers op een toffe manier te bedanken.

2. Vertel zelf je verhaal en inspireer anderen
Organiseer je een opendeurdag, brunch, filmavond, uitstap of theekransje om je vrijwilligers te bedanken voor hun inzet? En doe je dat op 5 december of in het kader van de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk? Vertel ons wat je doet in een korte tekst met eventueel een foto; wij posten je verhaal op deze blog. Als je liever zelf je teksten blogt, kan dat ook. Mail in beide gevallen naar vrijwilligerswerk@vsvw.be.

3. Vertel het verder
Ken je nog organisaties die inzetten op de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk? Stuur deze oproep naar hen door, zodat ze het gratis materiaal kunnen ontdekken en zichzelf kunnen laten zien. Deel de informatie op deze website en laat de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk bruisen in heel Vlaanderen.

5. Laat je inspireren
Doen jullie nog niets met de Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk? Dan is deze verzamelplek een baken van inspiratie om dit jaar nog je vrijwilligers te bedanken met de gratis e-cards en 5 december 2015 zeker met stip aan te duiden in je agenda.

Meer info, vragen of ideeën?
Mail naar vrijwilligerswerk@vsvw.be of bel naar 03 218 59 01 en vraag naar Lies (van maandag tot en met woensdag telefonisch bereikbaar)

Bron: Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk

17 november 2015

1 op 8 Vlamingen vrijwilligt

10 februari 2015

Roos daagt jongeren uit!

23 december 2014

Nog enkele plaatsen vrij!

18 juli 2013

Opgelet!

13 december 2012

Jongeren voor de samenleving

6 november 2012

PAB door vrijwilligers

6 september 2011

Vrijwilligersdate

1 september 2011

Krijg Vrijwillig 2500 euro

17 juni 2011

Vorming: open aanbod

7 april 2011

7 mei: Dag van Europa