Vacature vrijwilliger (m/v) Zinzorg en Pastoraal Thuis

 

Omschrijving van de vacature:
We zijn op zoek naar vrijwilligers die op geregelde tijdstippen (1x om de drie weken, 1x per maand) op bezoek gaan bij iemand die psychisch kwetsbaar zijn. Het is daarbij belangrijk dat je in regio Diksmuide woont én een hart hebt voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. De bezoekjes zijn erop gericht om mensen een hart onder de riem te steken, te bemoedigen, te ondersteunen, verbindend te luisteren en te zoeken naar wat voor hen zingevend is.
Je werkt zelfstandig maar wordt ondersteund door de groep vrijwilligers en de coördinator. We komen 4x per jaar samen voor ontmoeting en een stukje vorming.

Omschrijving van de organisatie:
Het project ‘Zinzorg en Pastoraal Thuis’ is een samenwerking tussen bisdom Brugge (dekenaten Diksmuide, Ieper en Poperinge) en het netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Accolade. We bieden huisbezoeken aan bij mensen die psychische kwetsbaar zijn en die zoekend zijn naar zingeving, spiritualiteit of pastorale zorg. Het kan gaan om mensen die reeds ondersteuning krijgen of kregen vanuit de geestelijke gezondheidszorg. We willen de banden versterken tussen de lokale gemeenschap en mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Contactgegevens:
Zinzorg en Pastoraal Thuis
Mevr. Evelien Deketele
Janseniusstraat 7
8900 Ieper
0476751713
zinzorgthuis@gmail.com

Categorie:
Zorgsector, –Andere –

Soort verzekering:
Burgerlijke aansprakelijkheid

Lichamelijke ongevallen

Kostenvergoeding:
geen onkostenvergoeding