Reisgezel gezocht

 

Staf web

Omschrijving van de vacature:
We zijn op zoek naar een reisgezel (m/v) om een van onze bewoners te vergezellen met het openbaar vervoer.

Concreet is dit met de trein en de bus van Diksmuide naar Lovendegem en terug. Daar breng je dan een bezoek aan zijn vriendin om samen een leuke activiteit te doen. Dit 6 maal per jaar.

Omschrijving van de organisatie:
In het Begijnhof van Diksmuide (maakt deel uit van De Lovie uit Poperinge) zijn er twee leefgroepen gehuisvest en wonen vandaag zestien volwassen mannen en vrouwen met verstandelijke handicap. Elke bewoner beschikt over een eigen kamer. Het Begijnhof sluit aan bij het stadscentrum. Achteraan is er een grote tuin met uitzicht op de polders van de IJzervlakte.
Om zich in de maatschappij te bewegen zijn er heel wat sociale vaardigheden nodig. Hoe begroet ik mensen? Hoe spreek ik ze aan? Hoe kan ik veilig de straat oversteken? Hoe bestel ik iets in de winkel en hoe betaal ik? Deze vaardigheden worden aangeleerd, getraind en bestendigd waardoor sociale contacten worden opgebouwd. De begeleiders bespreken positieve en negatieve ervaringen met elke bewoner.
Ieder mens realiseert zich op de drie levensdomeinen: wonen, werken en vrije tijd. Voor de bewoners van Het Begijnhof is dit niet anders. Ze wonen in leefgroepen. Samenleven biedt hen heel wat kansen tot sociale contacten en vriendschappen. De eigen kamer garandeert privacy. In hun vrije tijd beoefenen veel bewoners een hobby. In de stad zijn hiervoor heel wat mogelijkheden. Het culturele aanbod is uitgebreid en elke persoon kan een keuze maken die aansluit bij zijn interesses.
Mits gepaste begeleiding zijn deze mensen in staat zinvolle arbeid te verrichten. Maaltijden worden samen bereid. Zij onderhouden gras- en bloemperken en de moestuin van Het Begijnhof. Daarnaast zijn zij ook werkzaam in het activiteitenatelier De Noortpoorte en in het ortho-agogisch winkelproject Het Huis van Juffrouw Sibylle.
We streven er naar onze bewoners zo veel mogelijk te integreren in Diksmuide en kiezen er bewust voor om samen te werken met vrijwilligers. We zijn er van overtuigd dat vrijwilligerswerk kan leiden tot een waardevolle aanvulling op ons professioneel handelen. Vrijwilligers verruimen het sociale netwerk van de bewoners en kunnen via kleine deeltaken inspelen op individuele noden en zo het welzijn van onze bewoners nog vergroten.

Contactgegevens:
De Lovie – Het begijnhof
Dhr. Kobe Blondelle
Begijnhofstraat 1
8600 Diksmuide
051 500 319
het.begijnhof@delovie.be
www.delovie.be

Categorie:
Vrije tijd, Zorgsector

Soort verzekering:
B.A., lichamelijke ongevallen, omniumverzekering (spec. voorwaarden)

Kostenvergoeding:
reële kostenvergoeding