vrijwilliger-chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale

 

Omschrijving van de vacature:

Vrijwilliger zijn bij de Minder Mobielen Centrale Diksmuide betekent bijdragen aan het welzijn van je stad en omgeving. Met een netwerk van vrijwilligers helpen we sociaal geïsoleerde buurtbewoners toch vooruit. Wij voorzien elke vrijwilliger van een professionele begeleiding, een onkostenvergoeding per gereden kilometer (0,33€/km) en een gepast verzekeringspakket (met o.a. een Omniumverzekering voor je wagen tijdens uitgevoerde trajecten). Uiteraard wordt het aantal kilometers opgeteld vanaf het moment dat je je woning verlaat tot je terug thuis aankomt. Ook het verzekeringspakket loopt gedurende de volledige verplaatsing van elk traject.

Om vrijwilliger te worden bij de Minder Mobielen Centrale moet je aan drie voorwaarden voldoen:

• Beschikken over een persoonlijke wagen • Enkele uren per week beschikbaar zijn • Bereikbaar zijn via telefoon Als vrijwilliger-chauffeur beslis je volledig zelf over de invulling van je vrijwilligerswerk. Jij beslist steeds of je een traject wilt uitvoeren en wanneer je je beschikbaar stelt voor de Centrale. Wanneer een vastgelegde rit uiteindelijk toch onmogelijk blijkt is er steeds de mogelijkheid om deze te annuleren.

Met de hulp van Brusselse vrijwilligers en leden maakten we twee korte filmpjes over de Minder Mobielen Centrale. Ontdek zelf wat vrijwilligerswerk bij de Minder Mobielen Centrale inhoudt!

https://www.youtube.com/watch?v=uXRSTEoWnYQ

https://www.youtube.com/watch?v=7cdd-Fksrbg

Iets voor jou? Meer informatie?

Wend je tot de Minder Mobielen Centrale van Diksmuide.

Verantwoordelijke MMC: Patricia Azou centrumleidster Lokaal Dienstencentrum Vladslo 0491/61.36.15 of patricia.azou@wzccassiers.be Charlotte Valleys centrumleidster Ten Patershove 051/79.32.80 of charlotte.vallaeys@diksmuide.be

 

Omschrijving van de organisatie:

MMC is een dienstverlening aangeboden door VZW Cassiers Lokaal Dienstencentrum Vladslo voor Groot Diksmuide in nauwe samenwerking met LDC Ten Patershove. Het doel is om verplaatsingsmogelijkheden aan te bieden aan mensen met een laag inkomen en een beperkte mobiliteit. Deze dienstverlening haalt de mensen uit hun sociaal isolement. Het gaat hier vaak om oudere mensen, mensen met een handicap, of mensen met een laag inkomen die geen wagen bezitten en zich geen taxi kunnen veroorloven.

De ritten die aangevraagd worden door de leden van de Minder Mobielen Centrales zijn vaak voor familiebezoek, boodschappen, een kappersbezoek, een bezoek aan de dokter of voor administratieve zaken naar het stadhuis.

De leden vragen de ritten 48 uur op voorhand aan. Dit laat de centrale verantwoordelijke toe om een geschikte chauffeur te vinden. Op het afgesproken tijdstip komt de chauffeur het lid ophalen aan de woonplaats en verzorgt het gevraagde traject. Aan het einde van de rit betaalt het lid de onkostenvergoeding voor het aantal gereden kilometers.

 

Contactgegevens:

Lokaal Dienstencentrum Vladslo/ Minder Mobielen Centrale Diksmuide Mevr. Patricia Azou Beerststraat 36

8600 Diksmuide

0491/61.36.15

patricia.azou@wzccassiers.be

 

Categorie:

Dorpsraden & buurtcomités, Cultuur, Kinderen, jeugd en gezin, Senioren, Sport, Vrije tijd, Zorgsector

 

Soort verzekering:

B.A., lichamelijke ongevallen, omniumverzekering (spec. voorwaarden)

 

Kostenvergoeding:

reële kostenvergoeding