Vrijwilligers oppashulp en/of chauffeurs

 

Omschrijving van de vacature:
Iemand heeft jouw glimlach nodig!

Solidariteit voor het Gezin, een dienst voor welzijns- en gezondheidszorg, is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten als thuisoppas of vrijwillig chauffeur bij bejaarden en zieken. Als vrijwilliger kan je door kleine taken zoals gezelschap houden, eten opwarmen, gaan wandelen, boodschappen doen, nachtoppas of het organiseren van niet-dringend zittend medisch vervoer een glimlach op het gezicht van de hulpbehoevende toveren.

In ruil biedt Solidariteit voor het Gezin:

- een onkostenvergoeding
- een verzekering
- begeleiding en bemiddeling van de coördinator
- opdrachten in eigen regio
- uren en dagen van beschikbaarheid zijn zelf te bepalen

Voel jij je geroepen om die glimlach te zijn voor anderen, neem dan vrijblijvend contact op met Sylvie Corveleyn, vrijwilligerscoördinator,  sylvie.corveleyn@svhg.be ,  050/40 69 11, . Of surf voor meer informatie naar www.solidariteit.be

Omschrijving van de organisatie:
Solidariteit voor het Gezin, een dienst voor welzijns- en gezondheidszorg, biedt twee diensten met vrijwilligers aan: oppashulp en de vervoersdienst SOLmobiel. De taken die de vrijwillige oppasser uitvoert, zijn er op gericht de mantelzorger te ondersteunen en de professionele hulp aan te vullen. Zo kan de hulpbehoevende zo lang mogelijk in eigen vertrouwde omgeving vertoeven.

De vervoersdienst SOLmobiel staat in voor niet-dringend, zittend, medisch vervoer. Het is gericht op mensen die op doktersvisite of naar een medisch onderzoek of behandeling moeten, zelf niet kunnen rijden en ook geen chauffeur te beschikking hebben. De chauffeurs zijn vrijwilligers die met hun eigen wagen rijden. Ze kunnen, indien gewenst, de cliënt begeleiden tot de plaats waar hij of zij moet zijn en terug.

Contactgegevens:
Sylvie Corveleyn

Coördinator vrijwilligerswerk

Solidariteit voor het Gezin VZW

Leopold II-laan 132B

8000 Brugge

Belgium

Tel.: +32(0)50/40.69.11

Fax: +32(0)50/39.59.95

email: sylvie.corveleyn@svhg.be

http://www.solidariteit.be

Categorie:
Senioren

Soort verzekering:
B.A., lichamelijke ongevallen, rechtsbijstand, omniumverzekering (spec. voorwaarden)

Kostenvergoeding:
vergoeding volgens gediff. systeem