VRIJWILLIGERS GEZOCHT – Lichtfront 2014

 

 

Artistieke herdenking 100 jaar Groote Oorlog in o.a. Diksmuide

 

Op vrijdag 17 oktober 2014 organiseert GoneWest (provincie West-Vlaanderen) in samenwerking met stad Diksmuide een groot participatief evenement onder de noemer Lichtfront ’14.

Met Lichtfront ’14 volgen we de frontlinie zoals die tot stand kwam in najaar ’14 na de onderwaterzetting eind oktober.  ’s Nachts aan het front zagen de verschillende troepen de lichtjes van de vijandelijke partij.

Tijdens het openingsweekend van GoneWest wil de provincie West-Vlaanderen deze lijn terug oplichten door middel van 8.750 participanten, die de afstand vanaf het strand van Nieuwpoort tot Ploegsteert met fakkels zullen verlichten.  Naast deze frontlinie van licht zullen er in de negen betrokken steden en gemeenten ook artistieke vuurinstallaties worden opgesteld, geïnspireerd op de historische achtergrond van negen historische plaatsen waaronder de IJzertoren in Diksmuide.  Daarnaast zal ook de ‘Namenlijst’ van de 600.000 slachtoffers die vielen op Belgische bodem, geprojecteerd worden op o.a. de IJzertoren in Diksmuide.

 

Lichtfront ’14 zal in zijn geheel zorgen voor een diep reflectief moment, waar de aandacht volledig gaat naar alle slachtoffers van het conflict.

 

Wil je deel uitmaken van dit unieke project, neem dan vóór 15 mei contact op met Toerisme Diksmuide (Pieter ’t Kint).

 

We zoeken 2 soorten vrijwilligers voor ‘Lichtfront Diksmuide 2014’:

-          In eerste instantie zijn we op zoek naar ‘organisatorische’ vrijwilligers die zich dienen aan te melden bij Toerisme Diksmuide:

  • 120 deelzoneverantwoordelijken die elk op zich verantwoordelijk zullen zijn voor ongeveer 20 fakkeldragers per deelzone
  • 12 parkeerwachters
  • 12 stewards (veiligheid)

-          Daarnaast zoeken we 2.400 fakkeldragers.  Deze kunnen zich rechtstreeks registreren op de provinciale website www.gonewest.be/lichtfront

De ‘organisatorische’ vrijwilligers worden eveneens verwacht op vrijdag 27 juni 2014 voor de generale repetitie in Heuvelland…  Meer details volgen later.

 

AANMELDEN (vóór 15 mei) + MEER INFO:

Toerisme Diksmuide (Pieter ’t Kint) – Grote Markt 28 – 8600 Diksmuide

Tel. 051 79 30 50

Pieter.tkint@stad.diksmuide.be