Disruptive Food: enthousiaste vrijwilligers gezocht rond voedsel

 

Omschrijving van de vacature:
In Vlaanderen wordt jaarlijks meer dan 900.000 ton voedsel verspild. Een groot deel van deze gigantische afvalberg bestaat uit voedingsproducten die nog perfect consumeerbaar zijn. Ook in de Westhoek zijn er heel wat voedseloverschotten voorhanden. Er zijn momenteel verschillende initiatieven opgestart om voedselverspilling te verminderen en voedseloverschotten een nuttige bestemming te geven, zoals de sociale kruidenier voor personen die het niet breed hebben.
Vanuit deze concrete nood ontstond het project ’Disruptive Food’ waarbij het sociaal innovatiebureau !DROPS de samenwerking aanging met de stad Diksmuide, het Westhoekoverleg en het Streekfonds van West-Vlaanderen. Tijdens de Week van de Korte Keten (26 mei tot 2 juni) willen we voedsel(overschotten) in de aandacht brengen aan de hand van een aantal leuke activiteiten: een moestuindag, een kookworkshop, een voedselwandeling, verwerking van fruit en kruiden, …

Om deze activiteiten mee vorm te geven en in goede banen te leiden, zoeken we enthousiaste vrijwilligers:
- die graag koken of creatief met voedsel of moestuinen bezig zijn
- die graag organiseren, logistiek doen, mensen begeleiden, enz.
- die graag promotie doen

Omschrijving van de organisatie:
Idrops is een sociaal innovatiebureau. We werken met gemeenten, lokale groepen en organisaties en ontwikkelen duurzame oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen.

Contactgegevens:
Idrops
Dhr. Sven
Klokstraat029
9050 GentBrugge
0479772088
sven@idrops.be
www.idrops.be

Categorie:
Dorpsraden & buurtcomités, Kinderen, jeugd en gezin, Milieu, Vrije tijd

Soort verzekering:
geen verzekering

Kostenvergoeding:
vergoeding in natura