Mentor Coderdojo

 

Omschrijving van de vacature:
Wat is CoderDojo?

Coderdojo is een non-profitorganisatie die wereldwijd gratis bijeenkomsten organiseert voor jongeren tot 18 jaar om samen te leren programmeren.

CoderDojo staat voor een plaats waar je kan leren coderen: ‘coder’ = coderen/programmeren en ‘dojo’ = Japans voor een plaats waar men de weg leert. Jonge kinderen leren hier technische taal en leren programmeren door het zelf te doen.

Zij begeleiden rondleidingen bij technologiebedrijven, nodigen gastsprekers uit en organiseren evenementen, de zogenaamde ”Dojo’s”. Op die Dojo’s leren kinderen programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben.

Via het aanleren van codeertaal wil Coderdojo jonge kinderen creatieve manieren aanleren om problemen op te lossen alsook ondernemerschap stimuleren. Out of the box denken – iets wat eigen is aan coderen – is immers belangrijk en essentieel om met een goed en creatief ondernemersplan op de proppen te komen.

CoderDojo heeft maar één regel: ”Above all: be cool!”. Jaloers gedrag, pesten, liegen, bluffen en andermans tijd verspillen zijn níet cool.

Wil je zelf mentor worden?

Dojo’s worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.

“Heb je een passie voor ICT en enige didactische vaardigheden? Help ons mee jongeren inspireren en te leren programmeren!”

Omschrijving van de organisatie:
De Bib is een kennis en informatiecentrum. Het gaat over inhoudelijke informatie en ook over de vorm waarin de informatie verstrekt wordt (IT).

Contactgegevens:
Bibliotheek Diksmuide
Mevr. Derycke Karline
Koning Albertstraat 24
8600 Diksmuide
051793291
karline.derycke@stad.diksmuide.be
www.diksmuide.bibliotheek.be/portaal

Categorie:
Cultuur, Kinderen, jeugd en gezin, Vrije tijd

Soort verzekering:
B.A., lichamelijke ongevallen, rechtsbijstand

Kostenvergoeding:
forfaitaire kostenvergoeding