LUS vzw zoekt KENNISMAKERS (m/v/x)

 

Omschrijving van de vacature:
Wanneer iemand geïnteresseerd is in de werking van LUS vzw en zich afvraagt of dit iets voor hem of haar is, komt de kennismaker in actie. Die gaat bij de persoon langs voor een of meerdere verkennende gesprekken. Tijdens deze gesprekken worden de vragen en verwachtingen van de persoon besproken en zijn netwerk in kaart gebracht. De persoon krijgt informatie over wat LUS vzw te bieden heeft.

Wat kan een kennismaker?

Een kennismaker van LUS vzw is goed in het voeren van gesprekken.
Met een open, respectvolle houding en oprechte interesse in wat verteld wordt, stel je als kennismaker open vragen, stel je mensen gerust en wek je vertrouwen. Je reikt niet onmiddellijk oplossingen aan, maar luistert actief.
Als kennismaker sta je open voor mensen met verschillende waarden en normen.
Je bent bereid om in zeer diverse thuissituaties in gesprek te gaan met mensen, en kunt gericht informatie overbrengen op maat van wie voor je zit.
Na het gesprek koppel je het verhaal terug zonder eigen interpretaties en met zorg voor de verkregen informatie.

Hoe werkt een kennismaker?

Na een aanmelding bij LUS vzw, krijg je de nodige informatie over die persoon. Je neemt zelf zo snel mogelijk contact op om een gesprek te plannen.
Je bepaalt zelf hoeveel kennismakingen je wil doen, en binnen welke regio je actief wil zijn.
LUS vzw biedt een korte opleiding, een draaiboek, en de mogelijkheid om eerst in duo gesprekken mee te volgen.

Heb jij zin om een kennismaker te worden?
Neem vrijblijvend contact op via
info@lusvzw.be of bel Eline op 0494 44 53 06

Omschrijving van de organisatie:
WIE WE ZIJN

Iedereen heeft een achterban nodig: familie, vrienden, kennissen en/of mensen uit de buurt, die naar je luisteren, een handje toesteken, mee zoeken naar oplossingen, maar waarmee je ook leuke momenten kunt delen, samen optrekt. Mensen die er gewoon zijn.
Sommigen missen die achterban.
Voor hen bestaat LUS vzw. LUS vzw ondersteunt hen in het leggen, versterken, opbouwen en/of uitbreiden van contacten. Want een persoonlijk netwerk, versterkt mensen.

WE ZOEKEN JOU!

LUS vzw wordt waargemaakt door vele vrijwilligers. En omdat onze werking zich steeds verder uitbreidt, is er altijd wel een plekje voor een vrijwilliger vacant, als ‘kennismaker’ of ‘procesbegeleider’.
Ben je benieuwd naar wat je concreet voor LUS vzw en anderen kan betekenen? Lees dan zeker verder en ontdek wat kennismakers en procesbegeleiders precies doen.

IN EEN NOTENDOP

Wanneer mensen interesse hebben in ons aanbod, plannen we een of meerdere kennismakingsgesprekken. De kennismakers staan dan stil bij hun vragen, verwachtingen en hun huidig netwerk en stellen het aanbod van LUS vzw voor… Zijn ze uiteindelijk overtuigd van onze LUS-werking dan brengen we hun netwerk zo verfijnd mogelijk in kaart.
Van daaruit kunnen we verschillende sporen bewandelen.
- Soms volstaat een korte tussenkomst om het bestaande netwerk weer aan te zwengelen.
- Meestal is echter meer nodig. Dan starten we een netwerkgroep. Dit is een groep van mensen die een band hebben met de persoon en die bereid zijn om geregeld samen te komen om te horen hoe het gaat, om samen naar oplossingen te zoeken en in actie te treden. Deze groepsprocessen worden ondersteund door een procesbegeleider.
- Tenslotte kan het nodig zijn om het netwerk van iemand uit te breiden door nieuwe contacten te leggen met mensen in de buurt, mensen met dezelfde interesses, …

Contactgegevens:
LUS vzw
Mevr. Eline Schmidt
Zebrastraat 18 – 001
9000 Gent
0494 44 53 06
info@lusvzw.be
www.lusvzw.be

Categorie:
Cultuur, Kinderen, jeugd en gezin, Senioren, Vrije tijd, –Andere –

Soort verzekering:
B.A.

Kostenvergoeding:
forfaitaire kostenvergoeding