Assistent Lourdes reis

 

Omschrijving van de vacature:

Kijolo werkt aan de hand van het 1-op-1-principe. Iedere deelnemer (persoon met beperking) krijgt een assistent toegewezen (persoon zonder beperking) die de deelnemer ’assisteert’ waar nodig. Bij sommigen is dat intensief, bij anderen is verbale ondersteuning en controle bij medicatie belangrijk, bij nog anderen blijft het beperkt tot het duwen van de rolwagen. De activiteiten die worden georganiseerd, worden meestal in groep gedaan. Toch kan het assistentschap vrij intensief zijn: je bent namelijk 24u/24u in onze groep aanwezig.

Van onze assistenten verwachten we dat ze vanuit bovenstaand uitgangspunt werken. Voor wie verzorging en dergelijke moeilijk vindt, proberen we een oplossing te vinden. Er zijn ook voldoende ’anciens’ mee die ondersteuning kunnen bieden. Toch zoeken we assistenten die niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken.
De praktische kant van de reis:
- De reis kost €250 euro. Daar zitten treinreis, verblijf en maaltijden inbegrepen.
- We verblijven met de hele groep in Accueil Notre Dame (op het Heiligdom). Assistenten slapen meestal in een grote kamer met een aantal samen, zodat we de deelnemers zoveel mogelijk in kleinere kamers kunnen onderbrengen. Dit is praktischer naar verzorging en rust toe.
- De reis gaat door van 15-20 juli. We vertrekken met de tgv vanuit Tourcoing. Er worden bussen ingelegd vanuit Brugge, Roeselare en Kortrijk (zowel voor de heen- als terugreis).
- De inschrijving wordt gedaan via Kijolo. Wij zorgen dat de papieren bij Vlaanderens Bedevaarten terechtkomen. Er wordt ook gevraagd een korte medische fiche in te vullen. Deze wordt bijgehouden door de verpleegkundige van Kijolo en wordt enkel bekeken mocht er in Lourdes iets voorvallen.
- Alle assistenten die met ons mee gaan, worden uitgenodigd op onze barbecue bij onze proost, Lode Vandeputte. Op deze avond wordt het draaiboek overlopen en kan iedereen kennismaken met elkaar. Dit jaar vindt de barbecue plaats op 26 juni om 19u, in de Kreupelenstraat 6 in Brugge.
Mocht u nog vragen hebben, kan u ons deze gerust laten weten. Voor enkele sfeerbeelden en programma’s van de voorbije jaren, verwijzen we u graag door naar www.kijolo.be.

Omschrijving van de organisatie:
Kijolo is een subgroep van Vlaanderens Bedevaarten bisdom Brugge en gaat jaarlijks op reis naar Lourdes met mensen met en zonder beperking. We streven naar een sfeer van gelijkwaardigheid en wederkerigheid en gaan er vanuit dat de sfeer en het succes van de reis door alle mensen van onze reis worden bepaald (het uitgangspunt is dus niet dat mensen zonder beperking mensen met een beperking een mooie reis bezorgen, wel dat we er samen aan werken). Vanuit dezelfde idee zijn ook mensen met een beperking betrokken bij de voorbereiding van de reis én worden alle deelnemers op het einde van de reis gevraagd naar hun beleving.

Contactgegevens:
Kijolo
Mevr. Nele Bekaert
Oostvesten 12
8600 Diksmuide
0479784610
bekaertnele@hotmail.com
www.kijolo.be

Categorie:
Vrije tijd, Zorgsector

Soort verzekering:
B.A., lichamelijke ongevallen, rechtsbijstand, aanvullende ziekteverzekering

Kostenvergoeding:
geen onkostenvergoeding